6.6.2010

Lankataivaassa

Kävimme eilen ystäväni kanssa Tallinnassa. Reissu oli yhdistetty äitien vapaapäivä ja langanhakureissu (jolla tosin ystäväni oli vain turistina mukana), sillä Tallinnassa sijaitsee useampikin ihana lankapuoti. Olin ottanut etukäteen selvää parista paikasta, mutta oikeastaan vain Karnaluks oli must-go -listalla.

Karnaluksista puhutaan neulojan taivaana, ja sitä se myös oli. Olisin voinut viettää siellä koko päivän hypistellen ja silitellen vyyhtejä ja huokaillen kaikenlaisten ihanien materiaalien ja värien paljoutta. Karnaluksiin täytyy palata syksymmällä hakemaan erilaisia pipo- ja kaulaliinalankoja, nyt nappasin vain puikkoja ja huivilankaa sekä pussillisen bambusekoitelankaa sukkia varten. Lisäksi ihastuin Rowanin lankoihin, ja sain pidettyä itseni aisoissa ostamaan kohtuullisen määrän kullanväristä villalankaa.

Karnaluksista kävelimme pikkuhiljaa Virukeskuksen kautta Vanhaan kaupunkiin. Alunperin oli tarkoituksena mennä Jolleriin, mutta päätimme jättää sen väliin. Kävelimme siis hissukseen Vanhankaupungin läpi ja poikkesimme matkalla muutamaan pikkupuotiin. Yhdestä löytyi sattumoisin lankapiste, joka äsken googlailun jälkeen paljastuikin joko Pronksi Lõngapoodiksi tai ainakin sen kanssa yhteistyötä tekeväksi. Joka tapauksessa sieltä löytyi aivan järjettömän upeat liukuvärjätyt villalangat tulevaan huiviprojektiin. Maltoin ostaa vain kaksi, vaikka mieli olisi tehnyt useampaakin...

No, tämä kuitenkin oli matkan tulos:


10 kerää (500g) Schachenmayr nomotta Micro Bamboo Sprayta
6 kerää (150g) Rowan Scottish Tweediä
4 kerää (400g) liukuvärjättyä virolaista ohutta villaa
200g värjäämätöntä ohutta pellavalankaa
2 vyyhtiä (450g) Aade Lõng liukuvärjättyä villaa
Ponyn ruusupuiset 2.00/15cm sukkapuikot
Addin 2.50 pyöröt pituudella 80cm, 100cm ja 120cm

Koko kasa maksoi alle 80€. Kyllä kannatti. ;)

*****

Muutoinkin matka oli oikein onnistunut; löysimme erilaisia herkkuja, käsitöitä, lahjoja, lapsille pellavavaatteita, tiikeribalsamia ja hämmentävän kaupungin, jossa sulassa sovussa, vieri vieressä on lahoamaisillaan olevia tönöjä ja uutuuttaan kiiltäviä lasisia toimistorakennuksia. Todellinen kontrastien kaupunki, josta ei voi olla pitämättä.

Ja se tärkein: mikä onkaan mukavampaa, kuin rauhaksiin kävellä ystävän kanssa ympäriinsä, pysähtyä ostoksille, kahville, syömään hyvää ruokaa ja jutella ihan rauhassa. Parhautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jaa ajatuksesi, sana on vapaa. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...