24.11.2011

Mussukalle villapaita

Ei, en puhu puolisostani. :D

Koiristamme toinen on ollut huonoturkkinen koko ikänsä. Aiemmin se on kasvattanut turkkinsa juoksuihin tiputtaakseen karvansa taas sen jälkeen, kun tyrkkypäivät ovat ohi. Tänä vuonna tilanne on pahentunut siinä mielessä, ettei se olekaan kasvattanut karvaa, ja se onkin ollut kauniisti sanottuna kalju about keväästä lähtien. Kyseessä on ilmeisesti rodulle tyypillinen follikulaarinen dysplasia, joka tunnetaan ihmisten maailmassa myös nimellä alopekia tai pälvikalju. Ongelmia se ei koiralle aiheuta, haitta on lähinnä kosmeettinen.
Viime talvi meni jotenkuten, ja hyvänä koiranomistajana toki tajusin sitten jälkeenpäin, että olisin tietysti voinut takin ostaa...  Koira pysyy lämpimänä niin kauan, kun on liikkeessä, mutta pysähtyessä se käytännössä jäätyy pystyyn. Vertailussa taloutemme toiseen koiraan (siperianhusky) typykkä häviää 6-0.

26/2011
Side Button Greyhound Sweater by Terri Lee Royea (RavLink)
Lanka ja menekki Kilafors Superwash, 324g (lanka kaksinkertaisena)
Puikot 4,5mm
neljä mustaa nappia


Malli on periaatteessa ihan ok. Kaulus toimii, rinta toimii, selkäkappale on hyvä. Ongelmia tulee tuon mahanalusen kanssa. Ok, tämä malli on suunniteltu syvärintaiselle englanninvinttikoiralle, mutta silti... Jos tämän teen uusiksi, aloitan massupaneelin 10cm aiemmin ja teen siitä hieman pidemmän, jotta se ei olisi ihan niin napakka. Narttukoiralla paneeli voi tulla noin taakse, joten lähinnä muutos tulisi pituuteen ja leveyteen. Koiran pahin kaljuus on nimittäin tuolla persiön päällä, ja tällä mallilla paneeli pitää villurin takaosan hyvin paikoillaan.


No, tilanne on nyt korjattu, äipän typykällä on villuri. Nyt saa talvi tulla! (Terveisiä Esterille...)

3 kommenttia:

  1. Kiitos!

    Villapaita on nyt testattu ja toimivaksi todettu. Ihan jees, joskin tuotekehittelyä se vielä kaipaisi.

    VastaaPoista
  2. Aivan mahtava!! :)

    L.U.

    VastaaPoista

Jaa ajatuksesi, sana on vapaa. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...