2.11.2011

Mua on loukattu!!11

Lapsettomien tukiyhdistys Simpukka ry:n joulukorttikampanja herättää kovasti närää vauva-lehden keskustelupalstalla. Riipaisevan kauniin Maailma mustavalkoinen -blogin tekijän herkät kortit saivat kyseenalaista kunniaa lapsettomien itsekkään julistuspolitiikan välineenä, aivan suotta. Pelkkiä kuvia katsomalla ei parhaalla tahdollakaan saa aikaiseksi minkäänlaista statementtia, mutta ehkä siihen tarvitaan enemmän mielikuvitusta kuin mitä minulla on. Tai ehkä minulta puuttuu se geeni, joka saa minut loukkaantumaan verisesti ajatuksesta, etteivät kaikki tuttavani haluaisi tänä(kään) vuonna saada joulukorttia, jossa lapseni pönöttää tonttulakki päässä.

(Disclaimer: En ole koskaan lähettänyt kenellekään korttia, jossa lapseni pönöttää tonttulakki päässä. Enkä lähetä.)

3 kommenttia:

 1. Ilman tätä kirjoitusta ja noita vauvan-jorinoita, en olisi edes tajunnut, että kyseessä on "lapsettomien joulukortit", vaikka ks. aihe onkin itselle tuttu.

  Kauniita eläin kortteja, mun äiti olisi ainakin ihan ihastuksissaan ja laittaisi noita varmasti lapsenlapsia varten tarkoitettuun lasten huoneeseen, kun siellä on muutakin kettuaiheista tavarata :D

  En kyllä saa noista surullisiakaan, ihan sama miten päin katson. Tai noh, ehkä nyt vähän, kun tietää noiden "piilo"merkityksen.

  Mutta voisin kyllä ostaa, lähettää ja saadakkin.

  (Ne lapsikortit on ollu aina mun mielestä vähän mauttomia, turhan kasaria..)

  VastaaPoista
 2. Tuossa keskustelussa jotenkin huvittavinta oli se, miten lapsikorttien lähettämisen katsottiin olevan epäämätön oikeus josta ei saa olla vastakkaista mieltä, mutta simpukan kortit otettiin verisenä loukkauksena, oman katkeruuden julistamisena ja lapsellisten syyllistämisenä. Ihan vain aavistuksen tekopyhää.

  Toisaalta vauvan av:n lukeminen noin yleensä on sama kuin hieroisi oksennusta aivoihinsa.

  VastaaPoista
 3. Hmm... täytyykin ihan kannatusmielessä tilata noita Simpukan joulukortteja, vaikka omien lasten kuvat tonttulakkeineen lähtevät kyllä useimmille tuttaville.

  Minusta tuttujen lasten kuvia on ollut kiva saada, mutta sitten jos on kyse kavereiden lapsista, joita ei ole koskaan tavannut, niin se on ollut vähän miten sen nyt sanoisi: "kuka toi on?"

  VastaaPoista

Jaa ajatuksesi, sana on vapaa. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...