1.5.2012

Hyvää kannattaa odottaa. Tai ainakin odottaa.

Annoin miehelleni jouluna 2010 lahjakortin, josta hän sai valita joko kaksipuoleisella kirjoneuleella tehdyn kaulaliinan tai liivin. Hän valitsi liivin. Näppäränä vaimona toki vetkutin ja vetkutin aloitusta, kunnes puolisoni syntymäpäivään oli viikko - tottahan yhden XXL-kokoisen neuleliivin viikossa tikuttaa (kolmosen puikoilla). Valmistumisessa meni kyllä snadisti pidempään, mutta valmiiksi se tuli kuitenkin.9/2012
Miehen slipoveri by Marita Metsäkylä (Moda 2/2011)
Lanka ja menekki Gjestal Knopp, 440g
Puikot 3mm

Malli on kiva, pidän kovasti miehustan palmikkoteemasta. Jos tekisin liivin uudelleen, neuloisin sen ehdottomasti pyörönä, vaikka toki sivusaumat tuovat ryhtiä tämän kokoiseen neuleeseen. Lisäksi hihansuissa ja pääntiessä voisi reunasilmukan nostaa neulomatta, tulisi ehkä hieman siistimpää jälkeä... en tosin tiedä, minulla ei näin isoista töistä ole juuri kokemusta.


Neuleeseen jäi muutama ihan omasta huolimattomuudesta johtunut virhe, joita en vain jaksanut korjata, vaikka se siinä tehdessä olisi ollut ihan helppoakin. Suurin moka oli etukappaleen laskuvirhe, jonka johdosta palmikkopaneeli on 6s pielessä. Tämän mokan huomasin toki vasta siinä vaiheessa, kun olin tekemässä jo toisen olkapään kavennuksia ja ihmettelin, mikseivät ne mätsää toiseen lainkaan. Lopputuloksena jouduin purkamaan kyseisen vajaan olkapään ja tekemän kainalon kavennukset uudestaan ja ompelemaan sivusaumat ompelukoneella saadakseni toiselta puolelta 12s pois, jotta etukappale olisi symmetrinen. *huoh* No, onneksi 12s tämän kokoisessa työssä on vähäinen määrä, ja takakappaleen ribbi kompensoi jonkin verran.


Lanka oli hienoinen pettymys, odotin 100% merinolta jotenkin... sileämpää ja pehmeämpää lopputulosta? Edelliset kokemukseni merinosta ovat ihan toista luokkaa, joten tämä oli hieman yllätys. Hieman valitettavasti lankaa on vielä rutkasti jäljellä, sillä lankakaupan loppuunmyynnistä sitä tuli sitten hamstrattua varsin paljon. No, eiköhän sille käyttöä keksi, ihan miellyttävän tuntuista se on iholle, vaikkei neulominen mitään juhlaa olekaan. 

Mies on tyytyväinen liiviinsä, ja sehän on tärkeintä. Pieni kutina uuteen isoon työhön jäi, ja seuraavan projektin suunnitelmakin alkaa jo hahmottua... ;) 

3 kommenttia:

 1. Mäkin tykkään tuosta palmikkoaiheesta. Se voisi hyvin sopia sukkiin (sellainen ihanan ohut sukkalanka, neulotaan 2-2.5 mm:n puikoilla ;) )

  Tiedän tuon tunteen, kun pettyy johonkin erittäin mukavalta vaikuttaneeseen lankaan. Plääh sille.

  Hieno liivi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sukkia tai pipoa minäkin ajattelin tuosta jatkojalostaa, voisi olla aika kiva.

   Knopp oli kyllä täydellinen pettymys, sillä vaikka se tosiaan on kivan pehmoista, sitä on ikävä neuloa. Se sälöytyy ihan naurettavan helposti, joten varsinkin nuo palmikot olivat täyttä tuskaa - mikä valitettavasti näkyy myös lopputuloksessa. Toki jonkin verran olisi voinut pelastaa käyttämällä palmikkopuikkoa, mutta ei sitä tuohon jaksa.

   Poista
 2. Hankala lanka pilaa neulekokemuksen kyllä tehokkaasti. Varsin hianon liivin olet siitä huolimatta tikutellut! Palmikko on tosiaan kaunis.

  VastaaPoista

Jaa ajatuksesi, sana on vapaa. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...