8.9.2011

Heinäpelto

Aloitin tämän huivin huhtikuun lopussa, ja tuntui etten saa sitä ikinä valmiiksi. Aina oli jotain parempaa tekemistä, kuin keskittyä johonkin kirjaimellisesti nihkeään ikuisuusprojektiin. Helteillä tekokuidun neulominen ei muutenkaan ole kovinkaan miellyttävää...
21/2011
Lanka ja menekki Schachenmayr nomotta Micro Bamboo Spray 4 kerää (200g)
Puikot 3,25mm

Malli itsessään on varsin mukava, mutta niin turkasen tyyyyylsä, ja yhdistettynä äärimmäisen herkästi halkeilevaan bambu/akryylisekoitelankaan suorastaan tuskaisa. Lopputulos miellyttää silmää, mutta uskoisin huivin olevan sekä kauniimpi että käytettävyydeltään parempi jostain muusta langasta tehtynä. Mallikuviota voisin tosin käyttää myöhemmin jossain suurena pintana (jos jaksan). 

Projektin ehdottomasti paras puoli oli oppia palmikon tekeminen ilman apupuikkoa. Tai no, eihän huivissa toki varsinaista palmikkoa ole lainkaan, mutta opista on hyötyä jo heti seuraavassa projektissa.

*****

Neulominen on jäänyt todella vähälle muutenkin. Työmatkapyöräilyn ikävä puoli on se, että bussimatkojen suoma neulomishetki jää automaattisesti pois. Ja kun ei oikein illallakaan saa aikaiseksi (huomioi mainintani helteistä ja tekokuidusta...), ei ole ihme, etteivät työt edisty. Nyt kuitenkin on sellainen olo, että voisi taas panostaa puikojen heilutteluun. 

Työmatkapyöräilystä tosin sen verran, että tämän kesäkauden kilometrisaldo tässä vaiheessa on karvan alle 1500km. Enpä olisi keväällä uskonut.

(Jaa, mistä viestin nimi? No. Langan väri oli varsin vaikeasti määriteltävä, ja valmiina pintana se muistuttaa kulottunutta heinää. Alun perin huivin piti valmistua kesäksi, mutta toisin kävi... toisaalta, eipä sitä olisi kesällä juuri tarvittukaan.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jaa ajatuksesi, sana on vapaa. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...