18.8.2011


Daniel Arenson: The Gods of Dream

Koko ihmiskuntaa uhkaava tuho ja kauhistus, check. Sankari, jolla ei ole mitään hävittävää, check. Miekka ja magia, check. Paternistinen jumalkäsitys, check. Langennut, karkoitettu, revanssia hakeva jumaluus, check. Selkeä ja alleviivattu jako hyviksiin ja pahiksiin, check. Hassujen eläinhahmojen comedy sidekick, check.


Joskus olisi ihan kiva lukea fantasiaa, joka ei noudattaisi sitä samaa kaavaa kuin kaikki muutkin. Että peruspakkaa olisi sekoitettu edes vähän, tehty tarinasta edes jollain tavalla omaperäinen. Se tosin samalla tarkoittaisi sitä, että lukijalta odotettaisiin a) älyä ja b) yli viidentoista vuoden ikää... Eikä toisaalta pidä vaatia liikaa teokselta, joka on ladattavissa Kindleen ilmaiseksi.

Toisaalta taas tämä oli kohtuullisessa määrin viihdyttävä. Pääasiassa sujuvaa kieltä ja loogista etenemistä, dialogi ok ja loppuratkaisukin ihan siedettävä. Pisteitä kirjailijalle myös siitä, että hän raatsi laittaa yhden hyvisjumalan hengiltä. Mutta ei voi kieltää sitä, etteikö kyseessä olisi nimenomaan teineille suunnattua teinien kasvutarinaa ja kipupisteiden käsittelyä. Kuka minä olen, mitä minusta tulee, mikä on paikkani tässä maailmassa?

Ja toisaalta opuksen lopussa ollut teaser uudesta Song of Dragons -sarjasta herätti mielenkiinnon. On pakko tutustua kirjaan, jossa päähenkilöt ovat Reqiem-liturgian osien mukaan nimettyjä ihmislohikäärmeitä! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jaa ajatuksesi, sana on vapaa. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...