28.5.2011

Synttärilätsä

Lupasin taannoin ystävälleni, että teen hänen lapselleen lätsän lahjaksi. Lapsi itse oli toivonut jotain legohirviöbakuganhärpäkettä, mutta niiden ostaminen on niin vastoin periaatteitani, ettei niska siihen taipunut. Otin siis koukun kiltisti käteen ja ryhdyin hommiin. Ohjeen bongasin Villa Kianalta, joka oli löytänyt kaappien kätköistä vanhoja käsityölehtiä.


18/2011
Ensilento by Rondonella 2/1970
Lanka ja menekki OnLine Linie Secco 91g
Koukku 3,5mm

Niin. Virkkaus... Olen viimeksi virkannut joskus pari vuotta sitten, ja yhtälaista suhraamista ja ähräämistä se oli silloinkin. Tämän pipon tekemiseen meni yli kuukausi, mikä on ihan naurettavan pitkä aika, oikeasti! Valmiiksi se kuitenkin tuli.

Loppumetreillä meinasi tulla vähän takapakkia, kun KnitPron kaksipäinen virkkuukoukku otti ja meni poikki. Näemmä ohutkaulainen koukku saati sen liimaukset eivät ole tarkoitettu tiukalle käsialalle... Onneksi oli metallikoukut tallessa, niin sain lätsän valmiiksi.


Ja siitähän tuli itse asiassa varsin hauska! (Pitääkö minun nyt sitten tehdä toinenkin?)

3 kommenttia:

 1. tosi hieno! ja joo, pitää tehdä toinen, ehkä kolmas ja neljäskin ;)

  VastaaPoista
 2. Aika hauska on :) Mikähän noita Knit pro -tikkuja oikein vaivaa, kun ovat kovin hyviä olevinaan (ja ovatkin!) mutta mulla on matkan varrella katkeillut neulepuikkoja samalla tavalla.

  VastaaPoista
 3. Jonna, poitsu tilasi jo itselleen oman, keltaisen. :D

  Minna, en tiedä... harmittaa kun puikot tuntuu kädessä hyvältä, mutta laatu falskaa. Toisaalta on ihan ymmärrettävää, että jos puikko ei ole yhdestä kappaleesta tehty, siinä on paljon heikkoja kohtia. Toisin sanoen jokainen liimasauma on riski. :/

  VastaaPoista

Jaa ajatuksesi, sana on vapaa. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...