21.5.2011

Kannustamisen sietämätön vaikeus

Maaliskuussa Imetyksen tuki ry piti kevätkokouksensa yhteydessä tukiäitien keskusteluhetken, johon oli pyydetty alustajaksi Suomen virallinen imetysguru Ritva Kuusisto. Ritva puhui perheiden imetyskulttuurista ja vertaistuesta, ja vertasi imetystä maratoniin. Alustus palasi elävästi mieleeni, kun töissä satuin selaamaan uusinta Fit-lehteä, ja bongasin sieltä tsemppilistan juoksua koskien.

Fit 6/2011

Ritvaa mukaillen: kuinka monelle tulisi mieleen mennä kesken maratonin huikkaamaan irvistävälle juoksijalle, jotta "tule nyt pois sieltä, mitä sinä vielä juokset, penikkatauti iskee, ihan hikinenkin olet, lopeta nyt kesken, jos se on noin raskasta."  Mutta mitä imetyksen keskellä saa äiti kuulla, jos hän erehtyy  valittamaan väsymystään tai tissitakiaisen tiuhaa yötankkaamista?

Niinpä niin.

5 kommenttia:

 1. Siis wau. Just noin, prikulleen noin se menee,

  VastaaPoista
 2. Niinpä. Ei ollenkaan huono vertaus.

  VastaaPoista
 3. Hyvä vertaus. Enkä minä ole ikinä oikein ymmärtänyt, mikä autuus siinä tuttipullojen kanssa pelaamisessa ihmisten mielestä on. Hirmuinen peseminen ja se maidon lämmittely... Okei, joku muukin, kuin äiti voi sen tehdä, mutta silti. Onneksi kohdallani imetys toimi, pääsi helpommalla, varsinkin sen alun kolmen kuukauden imetysmaratonin jälkeen. :)Mirka

  VastaaPoista
 4. Mirka, varmasti pullojen kanssa pelaaminen on helpompaa silloin, jos imetys on erittäin kivuliasta, tai jokin muu sen osa-alue on hyvin haastavaa. Harmillista on se, että siinäkin tilanteessa avun saaminen on usein hankalaa tai mahdotonta. :/

  VastaaPoista
 5. Joo, kyllä taatusti silloin, jos imetys ei syystä tai toisesta toimi. Ja silloinhan se onkin hyvä ratkaisu.

  Minä kun vaan olen saanut näitä kommentteja, että miten sinä viitsit imettää, kun pääsee niin paljon helpommalla pullojen kanssa. Ettei vaan ole kiinni siinä vauvassa.

  Mirka

  VastaaPoista

Jaa ajatuksesi, sana on vapaa. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...