29.3.2011

Aikuisten oikeesti

Jostain kumman syystä olen ajatellut Oikean Neulomisen tarkoittavan vaatteita, ja nimenomaan aikuisten vaatteita. Sukat, pipot, lapaset, huivit ja villahousut ovat pelkkää näpertelyä, ja vasta jonkin isomman työn neulominen tarkoittaa, että neuloo Oikeesti. Älkää kysykö, mistä tämän fiksaation olin päähäni saanut, mutta olinpahan kuitenkin. Ehkä se liittyy siihen, että aikuiselle vaatetta neuloessa joutuu vähän miettimäänkin mitä tekee.

Törmäsin Abalone-neuletakkiin Ravelryssa jo hyvän aikaa sitten ja tykästyin sen malliin. Sopiva lanka osui myöhemmin kohdalle tutun lankaputiikin loppuunmyynnissä, ja se olikin sitten menoa. Mallihan on alunperin kokoa S, mutta Ravelrysta löytyi pienellä selaamisella valmiit speksit suuremman koon toteuttamiseen. Sen verran ohjetta muutin, että skippasin pingviinihännän ja tein helman suorana, ja lisäsin niskakappaleeseen enemmän korkeutta. 


 14/2011
Abalone by Beata Jezek (PDF-linkki)
Lanka ja menekki Gjestal Tinde, 5 vyyhtiä (500g)
Puikot 5mm

Neule oli mukavaa tv-neulontaa: silkkaa sileää ilman muotoiluja, hiukan tarkistuslaskemista kainaloihin päästyäni, ja lopussa kieltämättä puurtamista ainaoikein-reunuksen kanssa. Applied i-cord bind off oli minulle uusi tuttavuus, mutta tykästyin varsin paljon sen huoliteltuun ulkonäköön. Käytän sitä varmasti jatkossakin. Yooutubesta löytyy paljon selkeitä video-ohjeita, minä tsekkasin menetelmän tästä.


Suora helma tarkoitti lisämuotoiluja kulmiin. Korjausliikkeeni osoittautui lievästi sanottuna liioitelluksi, ja kulmiin tuli pienet röyhelöt. Toisaalta ne näyttävät aika hauskoilta!


Tämä varmaan nyt tarkoittaa sitä, että olen neuloja. Niinku aikuisten oikeesti. :P

(Tässä rinnalla kulkee samalla tiskirättiprojekti, jossa koitan tikutella varaston puuvilla- ja hamppulankoja hyötykäyttöön. Rättejä en jaksa numeroida, sillä eivät ne mielestäni ole sen arvoisia. ;) Novitan Luxus Cottonista valmistui luennolla yksi simppeli ainaoikein-neliö, menekki 41g ja puikot 3,5mm.)

3 kommenttia:

  1. Kaunis ja keväinen takki, söpöt röyhelöt :D

    VastaaPoista
  2. Kaunis ja ihanan värinen! Minulla on ehkä vähän samaa vikaa, että vauvan neuletakkeja, töppösiä, pipoja jne 'ei lasketa'. Milloinkohan sitä oikeasti ajattelee, että nyt mä osaan?

    VastaaPoista
  3. Hyvännäköinen! Osaisinpa minäkin.

    VastaaPoista

Jaa ajatuksesi, sana on vapaa. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...