15.3.2011

Villisviritelmä v1.

Olen tehnyt useampia villahousuja villapöpien ohjeella. Pidän ohjeesta kovasti, sillä se on siro ja napakka, ja vyötäröstä saa tehtyä tarpeeksi korkean. Hienoinen ongelma isovaippaisen lapsen vaipatuksessa tulee kuitenkin siinä, miten massiivisen imumäärän saa mahtumaan villahousujen sisään ilman, että villikset venyvät selästä liikaa (paljastaen vaipan yläreunan) tai ratkeavat vallan kokonaan.

Taannoiset tiitiävillikset olivat kiva tuttavuus nimenomaan takamuksen muotoilun osalta. Muutoin malli ei minua hirveästi miellyttänyt, se on jotenkin liian tasapaksu patukka. Testikokemusta minulla ei ole, mutta näin mutu-tuntumalla voisin veikata, että pöpät ovat istuvammat sekä vyötäröltä että lahkeista. Riippuu toki lapsen mallistakin paljon.

Piti sitten kokeilla...


12/2011
Isovaippaisen lapsen villahousut
Lanka ja menekki Zitron Loft Color ja  Hjertegarn Lima, yhteensä 83g
Puikot  5mm ja 4,5mm (lahkeet)
Koko M/L?

Pylleröpallero.
Testasin villisten takamuksen muotoilua yhdistämällä villapöpät ja tiitiävillikset. Loin 52s, yläosa tehty pöpien ohjeella haarakiilaan asti. Haarakiilan jälkeen hyppäsin tiitiävillisten puolelle, mutta päätin tehdä lahkeet erikseen. Haarakiilan kohdalle persukseen tein toisen kavennuksen saadakseni vaipalle lisää tilaa, joten takana on sitten salmiakin muotoinen levennys-kavennuskiila.

Värien harmoniaa - tai sitten ei.
Ulkonäkö on kaikkea muuta kuin kiva, sillä Loft loppui kesken. Langanloppumisesta johtuen lahkeet (36s) ovat lyhyet ja lisäksi keskenään kerroksen verran eri mittaiset, mutta olkoot... Sain tähän toki käytettyä laatikon pohjalla odottaneet langat, mutta eipä nuo värit kovinkaan mukavasti yhteen soinnu. :P Mutta siitä viis, jos vaan malli olisi toimiva.

Ihan ihan alunperin näiden piti mennä vauvalahjaksi eteenpäin, mutta koska koosta tuli hieman *köh* reilu, taidan tehdä vauvalle sopivamman kokoiset vaipanpäälliset. Nämä saavat matkata jonkun kaksivuotiaan yövaipan kuoreksi. Tai jotain. 

"Aerodynaaminen hanhen lämpöhaalari!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jaa ajatuksesi, sana on vapaa. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...