29.8.2010

Aikaansaannosta

Olen minä neulonutkin, en vain ole jaksanut ottaa kuvan kuvaa saati muutoin päivittää edistymistäni, Ravelry on saanut riittää. Tosin osittain syynä on ollut se, että olen neulonut lahjuksia, enkä halua niitä julkisesti esitellä, ettei mene yllätys piloille.

Tässä nyt sitten kerralla hieman enemmän:

Selänpesin
Lanka ja menekki Hemp for Knitting Allhemp6 84g ja
Hemp for Knitting #110 hemp3 40g
Puikot 3,5mm

Isäni täytti viime kuussa vuosia, joten päätin neuloa hänelle selänpesimen. Hän pitää kovasti karkeista pyyhkeistä ja pesusienistä, joten täyshamppuinen raastin lienee mieleinen. Neuloin ensin tuplahelmineuletta tasona, ompelin putkeksi yhteen, ja lopuksi tein i-cordista kahvat.

Syyshuivi
Lanka ja menekki Himalaya Yarn Silk, 2 vyyhtiä
Puikot 7mm

Kävin muutenvaan Hakaniemen Hallin Vihreässä Vyyhdissä, josta tarttui mukaan suunniteltujen paksujen surinapuikkojen lisäksi kaksi vyyhtiä aivan huikean näköistä silkkilankaa. Himalajasilkki on 100% mulperisilkkiä, joka kehrätään käsin sarien kudonnasta ylijääneestä silkistä. 17s, helmineuletta, lopputuloksena yksinkertainen mutta kerrassaan ihana syyshuivi.

Bell Sleeved Shrug by Brooke Snow
Lanka ja menekki Rowan Scottish Tweed 4ply 150g (6kerää)
Puikot 4,5mm (8mm)

Saadakseni kaiken langan käytettyä tein ohjeeseen pienen lisäyksen: poimin kappaleen keskiosasta parillisen määrän silmukoita ja neuloin viitisen cm 2o2n-joustinta. Päättely olisi pitänyt tehdä vielä suuremmalla puikolla ja vielä löyhemmin, sillä nyt se kinnaa aavistuksen vastaan. Ihan käytettävä tämä kuitenkin on, ja mukavan lämmin.
Lisäys: No niinhän siinä sitten kävikin, että päättely oli liian tiukka. Sain purettua sen siististi, ja päättelin uudelleen Minnan Revontuli-postauksessani vinkkaamalla tavalla: päätelty silmukka palautetaan takaisin vasemmalle puikolle ja neulotaan uudelleen. Lopputulos on siisti ja erittäin joustava. Nyt on hyvä. :)

(Kolmenkympin kriisi vaikuttaa edelleen: olen ostanut värillisiä paitoja (violetti ja oliivinvihreä), ja nyt neulon itselleni vihreää ja hunajasinapin väristä asustetta. Mitä ihmettä, olenko kasvamassa aikuiseksi? ;) )

*****

Säilytin aiemmin kaikkia pitkiä ja sukkapuikkojani peltipurkissa sojottamassa, mutta esteettisyydestään huolimatta uumoilin sen olevan puikkojen kunnon kannalta vähemmän fiksu paikka. Hakusanalla "puikkopussi" löytää netin uumenista mitä erilaisempia ompeluksia, joten hieman mallia ottamalla väkersin itsellenikin omat.

Ensimmäinen versio oli todellinen harjoittelukappale. Mittaaminen, nuppineulat ja suunnittelu ovat amatööreille! No, ilman läppää sukkapuikot tietysti tipahtelivat pussukasta iloisesti ropisten...

Ikeakangasta, vanhaa pellavapyyhettä ja pellavahousujen puntit. 

Jokusen viikon kuluttua (valtaisan puikkolähetyksen saavuttua) huomasin, että tämä pussi olikin kerrassaan sopiva Etsystä tilaamilleni lyhyille pyöröille, sillä kumikaapelin kitka pitää puikot varsin sopuisasti paikoillaan. Lopputulos oli, että kaikki kiinteät pyöröni mahtuvat tähän kerrassaan mainiosti!


Tänään päätin kokeilla uudestaan. Kuten mainittua, hurahdin Etsyyn ja varsinkin sen neulontaosioon, ja löytäessäni sivukaupalla toistaan ihanampia silmukkamerkkejä, olin myyty. Silmukkamerkkien (ja jumalaisten, käsinvärjättyjen ja -kehrättyjen lankojen) lisäksi Etsystä saa myös puikkoja, ja päädyinkin hankkimaan yhdeltä myyjältä vinon pinon puikkoja. Ylläolevissa kuvissa näkyvät 15 kpl lyhyitä (16") pyöröjä, lisäksi tilasin 15 settiä 7" sukkapuikkoja.

Marjatta metsovaaraa ja pinkkiä(!!) tyynyliinaa.

Nyt jopa mittasin ja mallasin - mutta autuaasti unohdin tarkistaa, kuinka paljon esim. paksut puikot vievät tilaa. Edellisestä pussista unohdin läpän, nyt en tajunnut tarkistaa toisen kiinnitysnauhan sijaintia... No, läppänsä ansiosta puikot pysyvät matkassa, ja tuo yksikin nauha pitää kääryleen kasassa ihan hyvin.

104kpl sukkapuikkoja ja virkkuukoukut päälle.

Kääryleet. (Tarjoavat lisäksi ilmaista liinamainosta. ;) )KnitPron setit saavat toistaiseksi majailla omassa vinyylilaukussaan. Hermorakenteeni ei taida pieneen hetkeen kestää uutta puikkopussihässäkkää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jaa ajatuksesi, sana on vapaa. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...