7.8.2012

Työmaa

Kuten aiemmin mainitsin, edessä on muutto uuteen kotiin. Uudessa kodissa on myös pieni piha, joka tarjoaa minulle varsin muhevan haasteen.


Reilu puolet pienestä takapihastamme on katettu kestopuulla terassiksi, loput on kasvillisuuden vallassa. Tilaa on niukasti, mutta kasveja se ei tunnu haittaavan.Minähän en ymmärrä kasveista yhtään mitään, joten luvassa on paljon uuden opettelemista ja todennäköisesti harmaita hiuksiakin. Ainakin tässä vaiheessa olen tyytyväinen pihan kokoon, sillä alkeistasolta lähtiessä voisi iso piha olla vähän turhan suuri haaste. Tästä on hyvä aloittaa.

4 kommenttia:

 1. Ajattelitteko enemmän hyötykasvipuutarhaa vaiko koristekasveja?
  Meidän "kasvimaa" koostuu kasvihuoneesta ja muutamasta puulaatikosta, joissa kasvaa mm. kesäkurpitsaa, avomaakurkkua ja salaattia. Nuo laatikot (tai kehikkoja nuo enemmänkin on kun ei ole pohjaa) on olleet miusta näppäriä. Helpompi kitkeä kuin ihan kasvimaa. Ja ajatuksena on että sitten jos ei halua enää kasvimaata laittaa niin noihin voi joko istuttaa koristekasveja tai voi heittää koko kehikon mäkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuo keskellä pihaa oleva jättikokoinen (kuulemma entisen kirsikkapuun raadon ympärille kasvanut) kärhö olisi tarkoitus poistaa, jotta saa lisää ilmaa ja tilaa sinne viheralueelle. Jokunen marjapuska ajateltiin aidan viereen laittaa, mutta hyötykasvit olisi tarkoitus istuttaa nimenomaan noihin laatikoihin. Laatikoitahan saa terassinkin päälle mainiosti.

   Omat rajoitteensa tulee koirista: mitään pientä silppua ei maassa voi olla, sillä se ei kestä koirien kulkua. Toisaalta yhtäkään myrkyllistä kasvia ei voi jättää, sillä nuo molemmat hurtat tuppaavat märehtimään kaikenlaista vihreää...

   Poista

Jaa ajatuksesi, sana on vapaa. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...