7.7.2012

Äidille kans!

Minä en juuri voi olla auringossa ilman päähinettä. Ensinnäkään en näe mitään, toisekseen saan hyvin herkästi päänsärkyä suorasta auringonvalosta. Kaikkein paras aurinkosuoja olisi varmaankin klassinen lierihattu, mutta se ei istu lainkaan nykyiseen hömppärömppähippityyliini. Lippalakkikin voisi toimia, mutta... ehkä ei kuitenkaan.

Viime vuonna tein kaksi lätsää, ystävän lapselle ja omalle jälkikasvulle. Yksinkertaisen mutta varsin hauska lätsän malli jäi kutkuttelemaan, joten tänä vuonna oli äidin vuoro. Hattu ei ole Ensilento-lippalakin suora kopio, vaan hieman muunneltu malli. Langaksi valitsin rouhean oloista pellava-puuvilla-viskoosisekoitetta, jonka väri vaihtelee valon ja asusteiden mukaan vihreän, ruskean, pronssisen ja harmaan välillä.16/2012
Kesälätsä
Lanka ja menekki ONline Linie Sumaro 122g
Koukku 4,5mm

Lätsä on jälleen kerran pelkästä langasta tehty, eikä lipan sisällä ole mitään koviketta. Kaksinkertaisena virkattu lippa on sen verran matala, että se pysyy muodossaan ihan itse, ja toisaalta kovikkeen puuttuminen helpottaa esim. pesemistä, kun hatun voi nakata suoraan pesukoneeseen.

17/2012
Algerian love knot (RavLink)
Lanka ja menekki Pari grammaa lahjaksi saatua kirjontalankaa
Koukku 3mm

Hattu ei välttämättä olisi tarvinnut mitään koristuksia, sillä se on ihan hauska sellaisenaan. Olin testaillut kirjontalangasta Algerialaisia solmuja korviksiin (mikä ei toiminut lainkaan), joten päätin kokeilla niitä hattuun. Varsin passeli, tykkään kympillä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jaa ajatuksesi, sana on vapaa. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...