30.10.2010

Vapaapäivä

Otetaan kaksi neulomiseen hurahtanutta äitiä, vapaapäivä ja Tallinna, mitä saadaan? 
No langanhakumatka tietysti, suuntana taas Karnaluks!


Tallinna on jännä kaupunki siinä mielessä, että siellä vanha ja rapistunut on vierekkäin sulassa sovussa modernin kanssa. Vanhan rakennuksen päälle ja ympärille rakennettu lasikuutioinen toimistorakennus on siitä kerrassaan oiva esimerkki. Muutoinkin kontrasti uuden ja vanhan välillä oli käsinkosketeltava.
Kiehtovinta oli kuitenkin kävellä pois keskustasta ja havainnoida, miten turisteille suunnattu shoppailualue pikkuhiljaa haihtui, ja Tallinna pääsi näyttämään toisenlaiset kasvonsa.Karnaluksissa ympäriltä kuului tasaisesti niin venäjää, viroa kuin suomeakin, mutta suomalaisilla taisi olla kukkuraisimmat kärryt. :D Minulle tarttui tällä kertaa mukaan täydet 10 kerän pakkaukset Løve Garn Cocoonia, Schoeller+Stahl Limbo Coloria ja Lane Cervinia Merino Superfinea, kerä Austermann Step 6-sukkalankaa sekä Cloverin koukku-palmikkopuikkosetti ja pieni läjä erilaisia nappeja. Neulomiseen liittymättömänä juttuna bongasin kaksi kaunista kaulakorua. Lisäksi kiikutin opiskelukaverille kaksi kerää liukuvärjättyä vironvillaa. 


Karnaluksin jälkeen oli aika suunnata syömään. Yritimme etsiä Maitsev & Tervislik -ravintolaa ihan oikeasta osoitteesta siinä onnistumatta, joten suuntasimme Viru-keskukseen sushille. Sushi (ja varsinkin miso-keitto) oli todella hyvää, mutta olisihan se ollut kiva testata Tallinnan oma "Silvoplee"...


Ruokailun jälkeen suunnimme Vanhaan kaupunkiin. Piipahdimme ensin Pronksi Lõngapoodissa hakemassa vielä vähän lankaa - minä tosin en ostanut itselleni mitään, vaan trokasin opiskelukaverilleni vielä vyyhdin ihanaista Aade Lõngia. Puoti voi olla vähän hankalasti hahmotettavissa, mutta kun kukkakujalta suuntaa portin läpi Vanhaan kaupunkiin, tulee oikealle musta nelikerroksinen ostari (jossa mm. Lindex ja Jack&Jones), jonka kellarissa puoti on. Rehdin villalangan tuoksu on ihana ja Aaden värit huikeita. 


Kun laukkumme olivat täynnänsä lankoja, lähdettiin leikkimään kunnon turistia. ;) 


Olipa reissu. Milloin mennään uudestaan?

2 kommenttia:

  1. No niin, tällä kertaa sushiakin ;) Näyttipä kivalta, ja tehokkaalta!, reissulta :)

    VastaaPoista
  2. Muistin katos missä se ravinteli oli. :P Ehkä ensi kerralla löytää Maitsev & Tervislikiin sitten.

    VastaaPoista

Jaa ajatuksesi, sana on vapaa. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...