17.4.2010

Tekemistä kesäksi

Olen melkein koko kesäkuun lomalla. Luksusta. Tai no, luksuksen voi tietysti määritellä monella tavalla - tässä tapauksessa kun myös ipana on lomalla päiväkodista kesäkuun ajan.

Hetkinen sitten iski paniikki. Me olemme kotona, mies töissä, mitä keksin? Minne mennä, mitä tehdä? Korkeasaari, Falkulla, Haltiala, Seurasaari, Rajasaari, sinnetännetonne... Jostain syystä tuli kauhean huono omatunto siitä, että lapsen kanssa pitäisi kieli pitkällä singota paikasta toiseen hankkimassa Elämyksiä ja Kokemuksia, joilla sitten tietysti kehuskella päiväkodissa myöhemmin. Ihan kuin lapsi niitä reissuja jotenkin kaipaisi, enemmän kai taitaa olla kyse vanhempien ahdistuksesta. Lapselle pitää tuottaa elämyksiä ja huvituksia, muuten lapsella on ankea lapsuus!

Toisaalta olisi ihan älyttömän kiva päästä maatilamatkailemaan, nukkua vaikka aitassa, rapsutella lampaita ja silittää kissoja. Tai jotain. Ongelmalliseksi tilanteen tekee se, ettei perheessämme ole ajokorttia, mikä tekee reissaamisesta ajoittain hieman haasteellista. Lisäksi suhtautumiseni maatiloihin on hieman ristiriitainen.

Internetin ihmemaasta on todella hankalaa kaivaa mitään tietoa. KVG soi, mutta tulokset ovat laihanlaisia: kaikenlaiset hakusanayhdistelmät lapsiperheen matkailuun liittyen tuottavat joko etelänmatkojen mainoksia, huvipuistoja tai puuhamaita, enkä kaipaa tietoa niistä.

Toisaalta, minkälainen vajakki sitä pitää olla, ettei osaa keksiä omalle apin-- lapselleen tekemistä kesäpäivinä?

(Siirryn lukemaan Snadien Stadia.)

3 kommenttia:

  1. uimaan, rannalle, piknikki puistoon. jotain ihan näin tavallista?

    VastaaPoista
  2. No niinpä. Miksi sitä edes pitäisi kehittää mitään "hienoa"? Miksei voisi vain olla möllöttää rauhaksiin? Siinäpä tuhannen taalan kysymys.

    VastaaPoista
  3. Viikot menee nopeasti, vaikkei mitään erityistä tekisikään. Me käytetään pojan kanssa yhteiset lomaviikot aina siihen, että otetaan ihan iisisti ja ollaan mahdollisimman paljon kotona. Ihanaa syödä aamulla rauhassa aamupalaa ja alkaa sitten miettimään, että käytäiskö pyöräilemässä, leikkipuistossa vai eikö tehtäis yhtään mitään. Mukavaa vastapainoa sille, kun arki tahtoo monesti olla melko haipakkaa aamun nopeine lähtöineen ja lyhyine iltoineen.

    VastaaPoista

Jaa ajatuksesi, sana on vapaa. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...