10.11.2009

Lumi


Eteläänkin saatiin vähän lunta. Tai räntäähän se kai noin teknisesti on, mutta kutsun lumeksi kuitenkin.Maisema on heti paljon kauniimpi, kun maa on valkoisena. Valoisampi, rauhallisempi...Tämäkään lumi tuskin pysyy kovin montaa päivää, joten yritän nauttia siitä täysin siemauksin. Valoisa aika tosin kuluu nyt pitkälti töissä, mutta jos vaikka vielä viikonloppuna olisi lunta, voisi lähteä pellolle tallustelemaan.Lapset ovat päiväkodissa nauttineen onnesta soikeana lumesta. Kuulemma ensimmäisenä lumipäivänä oli pieniä neniä liiskattu rivissä ikkunaan, kun odotettiin lumileikkejä. Nyt päiväkodin maa on kurainen ja ruskea, mutta jotenkin ne ipanat saavat revittyä riemua kivikoviksi tallautuneista ja hiekkaisista lumikimpaleista.
Osaavat keskittyä olennaiseen.Sain itseni jo viime viikolla kiinni joulun ajattelemisesta. Ostin joululehdenkin, ja nyt on sentään vasta marraskuu. Shame on me.


Mitä lumi merkitsee sinulle? Onko se talven kohokohta ja riemu vai masennuksen paikka?

2 kommenttia:

 1. Hei, eksyin tänne (muistaakseni) ensimmäistä kertaa, ja ihastelin lumikuviasi.

  Kyllä lumi ainakin minulle on talvella tärkeää, ilman sitä ei varmaan pimeästä vuodenajasta selviäisi. Odotan jo ensi talveakin, sitten lapsi on sen ikäinen, että päästään lumileikkeihin!

  Joulua en vielä oikein odota, mutta olen yllättänyt itseni ajattelemasta asiaa. Vaikka en lehtiä olekaan ostanut, huomasin yhtäkkiä, että yöpöydälle oli eksynyt joulukirja... Salakavalasti se tulee elämään, ja aikaisin.

  VastaaPoista
 2. Hei Mimmi ja kiva kun piipahdit.

  Minä huomasin joulumielen paluun lapsen jälkeen. Jotenkin se jouluun rauhoittuminen ja juhlan tuntu onkin nyt tärkeämpää kuin ennen lasta - itse asiassa silloin haikailin surumielisenä "kadonneen joulun" perään. Ei se näemmä kadonnutkaan mihinkään, odotti vain, että hääräämiselle on jokin kohde. :D
  Tänä vuonna ajattelimme panostaa aitoon kuuseen, kun voi jo luottaa siihen, ettei lapsi riivi sitä kappaleiksi. Voi tosin olla, että koirat kokevat sen ennemmin kusipuuna tai leikkikaluna, mutta sen näkee sitten...

  VastaaPoista

Jaa ajatuksesi, sana on vapaa. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...