19.11.2009

Joulun odotusta

Marraskuun tultua ja joulukuun lähestyessä alkavat myös erinäiseet tingeltangelit soida niin kauppakeskuksissa, televisiomainoksissa kuin radiossakin. Tämän kaupallisen kulutushysterian keskellä haluaisin vinkata erittäin hyvästä ja tärkeästä tahosta: Suomen Nuorkauppakamarit ry:n Joulupuu-keräyksestä. Pienellä vaivalla ihan jokainen meistä voi auttaa tuomaan jouluiloa lapsille, joille se ei ehkä muuten olisi mahdollista.

Joulupuu-keräys toteutetaan yhteistyössä paikallisen Nuorkauppakamarin, yhteistyöyritysten sekä paikallisen sosiaaliviraston tai muun yhteiskunnallisen toimijan (esim. Mannerheimin lastensuojeluliiton) kanssa. Samalla annetaan yksityisille ihmisille mahdollisuus kokea antamisen ilo lahjoittamalla uusi, joko ostettu tai omatekoinen lahja haluamalleen lapselle.

Nuorkauppakamarit organisoivat lahjojen keräämisen mm. järjestämällä keräyspisteitä helppojen kulkuteiden varrelle esim. paikallisiin ostoskeskuksiin. Lahjat toimitetaan paikalliselle sosiaalivirastolle tai muulle toimijalle, joka huolehtii lahjojen jakamisesta oikeisiin osoitteisiin eli vähäosaisille lapsille ja nuorille.

Lahjat ovat konkreettinen avustus ja menevät kokonaan perille 100% varmuudella. Näin jokainen pääsee vaikuttamaan siihen, että yhä useampi lapsi kokee tänä jouluna hieman onnellisemman juhlan.


Haastan jokaisen blogini lukijan osallistumaan SNKK:n keräykseen sopivaksi katsomallaan tavalla. Haastetta sopii levittää myös eteenpäin. :)


EDIT:
Lisään saman otsikon alle toisen mukavan projektin, Tiimarin Joulumieli-kampanjan. Ensi viikon lopulla ehtii vielä myymälöihin askartelemaan, jollei itse kotona halua väkertää.

3 kommenttia:

 1. Toi on hieno juttu, mutta meiltä taitaa olla matkaa lähimmälle keräyspisteelle 150 km. Muistaakseni täällä on kuitenkin toisen järjestön joulupuukeräys (MLL tms?) johon aiomme osallistua. Ja pari vkoa sitten osallistuimme Joulun lapsi-keräykseen, paketti lähti Romaniaan.

  Toisaalta paketin tekeminen tuo myös syyllisyyttä, kun joutuu sivuuttaa kierrätysperiaatteensa täysin. Elämä on hauskaa.

  VastaaPoista
 2. Heh, samoja mietteitä heräsi kun Terhilla. Että kiva auttaa, mutta hassua, että täytyy toimia periaatteidensa vastaisesti auttaakseen ;) Kirppikset kun on esim. täynnä hyväkuntoisia kirjoja, joita olen ostanut sukulaislapsille lahjaksi. Mutta ymmärrän kyllä tuon vaatimuksen vain uusista lahjoista, sillä muuten jotkut ihmiset paketois ties mitä sontaa.

  Tää on hyvä haaste ja ajattelin jatkaa tätä blogissani. Onneksi Oulussakin on keräys, niin on helppo osallistua!

  VastaaPoista
 3. Niin, tuo kierrätys on hankala juttu. Esim. meillä on aivan priimakuntoisia dvd-levyjä, jotka olisi kiva paketoida lahjaksi, mutta suomalaiset tuntien voisi kierrätyspaketista paljastua ihan mitä tahansa.

  Toisaalta, mikäänhän ei estä tekemästä itse ja käyttämästä siihen kierrätysmateriaaleja. Esim. pienelle lapselle voi mainiosti tehdä kierrätyskankaasta vaatteita tai isommalle lapselle laukkua, silloin saa ehkä vähän persoonallisuuttakin matkaan mukaan.

  VastaaPoista

Jaa ajatuksesi, sana on vapaa. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...