31.8.2009

Stephen King: The Dark Tower, I-VII
Sain juuri luettua Stephen Kingin sarjan viimeisen osan. Aloitin lukemisen jo liki 10 vuotta sitten, mutta se jäi kesken, kun silloisen kotikaupunkini kirjastossa ei kaikkia osia ollut. Toisaalta, viimeiset osathan ilmestyivät vasta äskettäin. Ensimmäinen kirja on kirjoitettu 80-luvun alussa, viimeinen osa ilmestyi vuonna 2004.

Sarjan maailmaan jää koukkuun, ja jokaisen osan jälkeen on aina yhtä vaikeaa aloittaa seuraavaa kirjaa. Mielestäni laatu pysyi tasaisena viisi ensimmäistä osaa, mutta siinä vaiheessa, kun King kirjoitti itsensä mukaan, homma meni överiksi. Kuudes osa oli mielestäni sekava, eikä siitä jäänyt juuri mitään mieleen, viimeinen osa taas meinasi kaatua turvalleen monta kertaa, mutta loppu oikeastaan pelasti kaiken. Se oli - Kingin omien sanojen mukaan - ainoa mahdollinen lopetus.

Suosittelen kyllä lukemaan sarjan, sillä siihen on oikeastaan kiedottu koko ihmiselämä syntymästä kuolemaan; viha, rakkaus, katkeruus, luottamus, ystävyys, petos, kunniantunto, pakkomielle, viisaus, hulluus... Summa summarum: Dark Tower-sarja, Kingin päätyö, on ehdottomasti yksi parhaita fantasiasarjoja mitä olen koskaan lukenut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jaa ajatuksesi, sana on vapaa. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...