17.10.2008

Mutilointi ei ole rikos

*klik*

Taidan mennä oksentamaan.

5 kommenttia:

 1. Itse en oikein enää tiedä, mitä tuosta pitäisi ajatella. Unicef nimittäin suosittaa kyseistä toimenpidettä HIV/AIDS-epdiemia-alueilla. Tutkimusten mukaan se ehkäisee tartuntoja, koska esinahka saa vastuskykyisemmän normaaliflooran. Silti se ajatus itse toimenpiteestä...

  VastaaPoista
 2. Ähh, taas on aatos lentänyt ja senat menneet sakaisin. Siis peniksen pää saa vastustuskykyisemmän normaaliflooran, kun esinahka ei ole suojaamassa. Ympärileikatuilla miehillä oli muistaakseni puolet pienempi riski saada tartunta..

  VastaaPoista
 3. Suomi ei kuulu HIV/AIDS-epidemia-alueeseen - tai ainakaan se "epidemia" ei ole esinahasta kiinni.

  Minusta on edelleen kuvottavaa, että sivistysvaltioksi itseään kutsuva valtio antaa luvan silpoa pienten poikien sukuelimet uskonnon varjolla. Samalla logiikalla tulisi hyväksyä myös tyttöjen ympärileikkaukset.

  VastaaPoista
 4. Niin, tarkoitukseni siis oli ilmentää, että on jotenkin todella ristiriitaista, kun kyseinen toimenpide on hyvä ja paha. En minäkään kannata uskonnon varjolla tehtävää leikkausta, lääketieteelliset syyt sitten erikseen.

  VastaaPoista
 5. Niin. Lasten oikeutta ruumiilliseen koskemattomuuteen kavennetaan, jotta toiset saisivat toteuttaa kulttuuriaan. Jotekin tuntuu, että kyseisessä asiassa vieläpä pojat ovat jotenkin eriarvoisessa asemassa, onhan tyttöjenkin rituaalisilpominen kiellety ja yleisesti tuomittu tapa.

  Kyllähän se nyt aika sanattomaksi vetää :(

  VastaaPoista

Jaa ajatuksesi, sana on vapaa. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...