17.6.2012

Mitä isä edellä, sitä poika perässä

Kun neuloin miehelleni ikuisuusprojektiliiviä, tuli lapsi kerran jos toisenkin tiedustelemaan, milloin teen hänelle samanlaisen. Kyseessä ei siis ollut kaino pyyntö vaan selkeä kysymys liivin valmistumisen aikataulusta. No, etsimme Ravelrysta yhdessä kivan näköisen mallin, annoin lapsen valita langan muutamasta vaihtoehdosta, ja rupesin hommiin.
Minulla on kohtalaisen tiukka käsiala (tai ainakin luulen niin), ja kun vielä lanka ja puikot olivat ohjeen mukaisia ohuemmat, valitsin astetta isomman koon. Ei olisi pitänyt, sillä liivistä tuli tosi reilu... Unohdin nimittäin, että lapsemme on mallia riuku, eli pituutta saa olla, mutta leveyttä ei niinkään. Toisaalta aina mielummin näin päin, liian pienen vaatteen neulominen se vasta olisikin ottanut päähän.

13/2012
Kick it Up by Daniela Nii
Lanka ja menekki Viking of Norway Frøyagarn, 183g
Puikot 3,5mm ja 3mm
Ohjeesta poiketen neuloin liivin pyörönä kainaloihin saakka, josta jatkoin tasona. Olisi pitänyt jättää silmukat niskassa odottamaan irtokaapelille, jolloin lopputulos olisi ollut siistimpi. Mutta ihan hauska tuosta tuli, vaikkei se juuri nyt täysin passelisti istukaan. Liivi pitää vielä lanoliinittaa, sillä huopuvana lankana se kutittaa jonkin verran.


Minulla on yleensä tapana ennen uuden projektin aloitusta tarkistaa Ravelryn projektisivut helpful notes-merkinnän varalta. Nytkin useampi tekijä oli huomauttanut tiukasta kaula-aukosta, mutta en ottanut sitä tarpeeksi tosissani, ja kaula-aukon resorin ensimmäinen versio meni purkuun. Kun nostin noin 50s enemmän, tuli kaula-aukosta vihdoin siisti. Joidenkin mielestä kuvio oli haasteellinen, mutta minusta se oli erittäin helppo, mutta kuitenkin sen verran mielenkiintoinen, ettei neuloessa vaipunut tylsyydestä koomaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jaa ajatuksesi, sana on vapaa. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...