18.4.2012

Kevätpipa

Tilasin alkukeväästä Handusta aivan hurmaavia neulojan koruja. Ilulle kävi kuitenkin koruja postittaessa pieni sekaannus, ja tilauksen selvittelyn jälkeen sain oikean korun (kullankeltaisen vyyhtikaulakorun violettien nappikorvisten kaveriksi) ynnä "pienen hyvityksen", kuten Ilu itse asian ilmaisi.
Hyvitys oli 50g vyyhti kauniisti käsinvärjättyä ohutta sukkalankaa. Ongelma oli, että vyyhti oli keltainen. Ilu oli varmasti tehnyt valinnan vyyhtikorun värin perusteella, mutta harmillisesti lanka oli minulle aivan liian kirkasta ja keltaista. 50g on myös määränä haasteellinen. No, onneksi on lapsi, joka halusi pipon.

8/2012
Springbeanie
Lanka ja menekki Handu Handdyed ja Austermann Step 6, yht. ~53g
Puikot 2,25mm

Pipo on muokattu mainiosta Käänteisestä piposta (Ulla 2/08), jonka olen tehnyt jo aiemmin. Tosin silloinkaan pipo ei ollut täysin ohjeen mukainen, joten lienee tarvetta sille kuuluisalle kolmannelle kerralle. Ensimmäisellä kerralla en vaan jaksanut neuloa piposta tarpeeksi pitkää, tällä kertaa jouduin tekemään päälaen kavennukset reippaasti nopeammalla tahdilla ja tiheämmin kuin ohjeessa sanotaan, jottei lanka loppuisi kesken. 

Jämäsukista jäi yli muutama metri Austermann Step -lankaa, josta pipoon tuli hauskat raidat. Värimaailmakin oli varsin sopiva, kun kummallinen ruskea ja vihreä oli saatu kulutettua sukkiin. Handulanka oli miellyttävää neuloa ja lopputuloskin oli varsin kaunis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jaa ajatuksesi, sana on vapaa. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...