10.6.2011

Helteen pehmentämä pää

Minä vihaan hellettä. Suomessa sitä ei saa sanoa ääneen, sillä kaikkien on pidettävä helteestä vaikka hampaat irvessä. Kun toteaa voivansa pahoin kuumuudessa, saa vastaukseksi vain alentuvan "noh noh, kyllä nyt pitää nauttia, kun on kerrankin lämmintä!" Kirjoitetun historian aikanahan ei ole tullut vastaan tilannetta, jolloin Suomessa olisi ollut lämmintä. Kyse on ainutkertaisesta, once-in-a-lifetime -tilanteesta, joka ei tule toistumaan.

Tai sitten ei.


Minä en tule sormi ojossa opettamaan, miten jokaisen suomalaisen pitää rakastaa talvea, koska neljä vuodenaikaa, talvisota ja sukset. Älkää siis tulko lässyttämään minulle siitä, miten ihanaa on, kun on helle.

*****

Ja koska on helle, on toki fiksua vihdoin tehdä loppuun merinovillainen pipo.

20/2011 
Rinsessa-myssy by Sirkku Siiskonen
Lankka ja menekki Lane Cervinia Le Fibre Nobili Merino Superfine, 103g
Puikot 3,5mm

Tämä on siis se ärsytyspipo, jota jo kerran yritin. Nyt sain sen valmiiksi ihan ohjeiden mukaisesti, ja onhan se ihan nätti. Mitenkään erityisemmin ei sykäytä, ja lopputulos on minun päälleni liian iso.

Liskopusu

...ja lisää kekkosia. Punainen 5g, tumma 3g, kolmosella koukuteltua Noro Yuzenin jämäpätkää molemmat. Nämä menevät harjoitteluni ohjaajille kiitoksina, taidan vielä lisätä heijastinlankaa koristeeksi. Sen verran tein muutoksia, että liskot on yhdellä langalla tehty, ja häntä on kokonaisuudessaan piilosilmukkaa. Totesin sen kiertyvän ihan tarpeeksi hyvin noinkin, ei tarpeen tehdä mitään kikkailuja samaan silmukkaan.

3 kommenttia:

 1. Kekkosia täytynee itsekin yrittää vääntää - aivan loistava lahjaidea! :)

  L.U.

  VastaaPoista
 2. Mie ainakin valitan ihan hyvällä omallatunnolla tästä HELVETILLISESTÄ HELTEESTÄ. "Ei lämpö luita riko" -lausahdus saa miut samantien raivon partaalle...Kylmää vastaan pystyy suojautumaan, toisin kuin kuumaa!

  Nätti pipo :)

  VastaaPoista
 3. Emma, tuohon lausahdukseen melkein tekisi mieli todeta "Ei toki, mutta minä rikon jollet nyt mene siitä."
  Onneksi helteet helpottivat nyt ainakin vähäksi aikaa.

  VastaaPoista

Jaa ajatuksesi, sana on vapaa. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...