30.10.2010

Vapaapäivä

Otetaan kaksi neulomiseen hurahtanutta äitiä, vapaapäivä ja Tallinna, mitä saadaan? 
No langanhakumatka tietysti, suuntana taas Karnaluks!


Tallinna on jännä kaupunki siinä mielessä, että siellä vanha ja rapistunut on vierekkäin sulassa sovussa modernin kanssa. Vanhan rakennuksen päälle ja ympärille rakennettu lasikuutioinen toimistorakennus on siitä kerrassaan oiva esimerkki. Muutoinkin kontrasti uuden ja vanhan välillä oli käsinkosketeltava.
Kiehtovinta oli kuitenkin kävellä pois keskustasta ja havainnoida, miten turisteille suunnattu shoppailualue pikkuhiljaa haihtui, ja Tallinna pääsi näyttämään toisenlaiset kasvonsa.

17.10.2010

Pelle Hermannit

Lanka Novita Seitsemän Veljestä, oranssi ja vihreä, tai vastaavan vahvuinen lanka
Menekki 185g
Puikot 3,5mm
Koko  ~39

Sukat tehdään kärjestä aloittaen. Käytä esim. 8-aloitusta.
Lisää silmukka joka kerroksella, kunnes 8s/puikko. Neulo sen jälkeen joka toinen krs, kunnes silmukoita on 10/puikko. Neulo vielä välikerros. Lisää sen jälkeen silmukoita vain 2. ja 3. puikolle, kunnes niillä on 14s/puikko. Neulo välikerros. Silmukoita yht. 48. Jaa silmukat tasaisesti 12s/puikko.

Aloita raidat. Neulo 3krs sileää, vaihda väriä. Neulo yhteensä 6 raitaparia.
Viimeisellä vihreän raidan kerroksella neulo 1.puikon silmukat 4.puikolle. Neulo kantalappu, korkeus 24krs, neulo viimeiseksi nurja krs. Neulo oikein kunnes puikolla on 9s, SSK, 1o, käänny, nosta 1, neulo nurin kunnes puikolla on 9s, 2ny, 1n, käänny, nosta 1. Jatka kunnes olet kaventanut silmukat ja puikolla 16s.
Poimi sivuista 12s, neulo yksi kerros vihreää. Vaihda väriä ja kavenna joka toisella kerroksella, kunnes silmukkamärä jälleen 12/puikko. Vaihda väriä edelleen kolmen kerroksen välein.


Jatka raitojen neulomista.
Kantapäästä laskien 11. oranssin raidan toisella kerroksella lisää 2s: 3. puikon kahden viimeisen silmukan väliin ja 4. puikon kahden ensimmäisen silmukan väliin. Neulo välikerros, toista lisäykset. Neulo välikerros.
Kantapäästä laskien 17. oranssilla krs:lla vähennä vastaavalla tavalla 2x2s.
Neulo 2o2n-joustinta 10krs. Päättele löyhästi.


*****


Yarn Novita Seitsemän Veljestä orange & green (or a yarn of matching weight)
Yardage 185g

Needles 3,5mm / US4
Size ~39




Socks are made from toes up. Tutorial in Knitty.
Increase at every row ad 8 sts per needle. After that increase at every other row ad 10sts per needle. Knit one row. After that increase only on needles 2. & 3. until they hold 14sts per needle. Knit one row. Total sts 48. Divide sts evenly 12sts per needle.


Start stripes in stockinette. Knit 3rows, change colour. Foot holds 6 pair of stripes.
At the last row of green stripe knit sts from first needle to fourth needle. Make heel, 24rows. Purl last row. Knit ad 9sts left, SSK, k1, turn, sl1, purl ad 9sts, p2tog, p1, turn, sl1. Continue until you have 16sts left.
Pick 12sts, knit one row in green. Chance to orange and decrease at every other row until total sts again 12sts per needle. Keep on changing colours after 3rows.

Keep on knitting stripes.
In stripe 11 counting from heel increase 2sts: M1 between last two sts on needle 3 and between first two sts on needle 4. Knit one row, repeat increases. Knit one row.
In stripe 17 counting from heel decrease two times 2sts likewise.
Knit k2,p2 ribbing for 10 rows. BO loosely.

(Edit: Corrected errata, it's stripes 11&17 after heel, not rows. )

Tämä kertonee kaiken minun kannastani.

11.10.2010

 Parvekkeelta näkyi vaaleanpunainen taivas.


Väriterapian mukaan Vaaleanpunainen rauhoittaa ja lisää hellyyden tunteita. 



Oma olo huomioon ottaen se ei ehkä olisi kovin huono juttu. Alakuloa ilmassa.

9.10.2010

Mitä löytyy lautaselta?

Uusimmassa Vihreässä Langassa oli arvosteltu amerikkalaisen ruokatoimittaja Michael Pollanin kirja Food Rules - An Eater's Manual (suom. Oikean ruoan puolesta). Itse artikkeliin en sen enempää ota kantaa kun en kirjasta ole lukenut edes takakantta, mutta kovasti Pollan tuntuu liputtavan "luonnonkansojen" ruokavalioita. Tuntuu, että mitä huonommin maailmalla menee, sitä enemmän ihmiset hakeutuvat "luonnonmukaiseen" ja "aitoon", oli se sitä tai ei. Nostalgian kaipuuta, ennen oli kaikki paremmin.

No oli miten oli, on herralla perääkin ajatuksissaan. Lehtiartikkelin lopussa oli pieni infolaatikko otsikolla "Näin syöt oikein Pollanin tapaan".

8.10.2010

Työvoitto

Aloitettu heinäkuun viimeisenä päivänä. Jatkettu kaksi kuukautta vaihtelevalla innolla. Nyt se on valmis. 

Vihdoinkin.


Feather and Fan by Iona
Lanka ja menekki: Aade Lõng Artistic 8/2, 100g
Puikot: 5,5mm



(Pikkasen menee jamaikalaiseen fiilikseen tuo ruskea-keltainen-vihreä -värikulku, mutta emme anna sen häiritä. Ehkäpä hienoinen rastameininki piristäisi syksyä?)

6.10.2010

Pään nollausta


Minulla oli tänään vapaapäivä. Päätin jo eilen, että jos keli on hyvä, nappaan reppuun kameran ja termarillisen teetä, ja lähden koirien kanssa pidemmälle lenkille.


Minulla oli ennen tapana vitsailla äidilleni hänen iänikuisista puolukanvarpuvalokuvistaan. Huomaan kuitenkin olevani aina vaan tiukemmin kiinni pienissä yksityiskohdissa; jaksaisin kuvata neulasia, hämähäkinseittejä, oksien päitä ja silmuja vaikka kuinka ja paljon.


Jossain vaiheessa mietin, että mahtaako se käydä ennen pitkää tylsäksi, nämähän on jo nähty.


Toisaalta, ne ovat vain niin kauniita, kerta toisensa jälkeen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...